Antonio Molina “El Choro”

1985-ben született Huelvában, a flamenco alapjait apjától, „El Choro”-tól tanulja. Manolo Marínnál és Javier Cruznál bővítette és mélyítette tudását, mígnem 1999-ben megnyerte a Cristina Heeren Alapítvány által szervezett II. Huelva Ifjúsági Flamenco Táncversenyt, így Sevillában telepedett le, hogy ebben az iskolában folytassa tanulmányait olyan tanárokkal, mint Javier Barón. Israel Galván, Rafael Campallo többek között, akik később mind társulatuk tagjává hívták meg és már 17 éves korától kezdve a világ legnevesebb flamenco fesztiváljain lépett fel, mint a monterrey-i Flamenco Festival, Miami Festival, sevillai Bienal de Flamenco, a mont-de-marsan-i Festival de Arte Flamenco, és a párizsi Festival Larachi Flamenca, de bejárta Portugáliát és az Egyesült Államokat is.

2016-ban mutatta be első önálló show-ját, az „Aviso: Bayles de Jitanos”-t a XX. Jerezi Fesztiválon, Rafael Estévez vezényletével, és a Cristina Heeren Alapítvány és az Andalúziai Flamenco Intézet közreműködésével. A műsorral elnyerte a Fesztivál Felfedezettje díját. 2018-ban mutatta be második bemutatóját, a „GELEM”-et a Villamarta Színházban a XXII Festival de Jerez keretein belül.

Önálló estjeit világszerte bemutatta: fellépett Tel-Avivban, az albuquerque-i Festival Días de Flamenco-n, Mexikóban a queretaro-i Iberica Contemporánea-n, és a monterrey-i Festival de Arte Flamenco-n, Franciaországban a mont-de-marsan-i Festival de Arte Flamenco-n, az avignoni Festival Andalou-n, Németországban a düsseldorfi Tanzhaus Nrw-ben, valamint hazájában a madridi Suma Flamenca-n, a Gran Teatro de Huelva-ban és a sevillai Bienal de Flamenco-n.

Antonio vendégművészként tagja volt Niño de Pura gitáros társulatának, ahol előadásait táncbetétekkel illusztrálta, és vendégművész volt Juana Amaya „Morón Baila” című műsorában.

2015 óta a leghíresebb élő flamenco gitár művésze, Vicente Amigo társulatának tagja lett, amellyel a mai napig járják a világ legkülönbözőbb pontjait, valamint 2019-től szintén vendégművészként jelenik meg az egyik legnépszerűbb flamenco énekes, Miguel Poveda „ÍNTIMO” című műsorában.

Legújabb önálló estje, a #SiDiosKiere” premierje a Villamarta Színházban történt a Festival de Jerez keretein belül és meghívást kapott a 2022-es Sevillai Bienal de Flamenco-ra is.

Július 22. péntek

21:00 - 22:30 | Choro Molina | Tánc

Táncelőadás 2 részben

 


Choro Molina – flamenco táncos