Alex Torres

Alex Torres perui gitáros és zeneszerző. Energikus, de érzékeny kifejezőképességű egyedi zenei stílusa főleg a latin-amerikai zene, a flamenco és egy nagyon személyes, saját stílus különleges ötvözete. Alex édesapjától (a híres perui gitáros, Pepe Torres) tanult, 11 éves korától. Peruban kezdte zenei pályafutását. Később 2014-ben Budapestre költözött, hogy a Liszt Ferenc Magyar Zeneakadémián jazz szakon tanuljon. 2011-ben részt vett a „Summerfest” Magyar Folkfesztiválon.
Gitárjátékát olyan helyszíneken szólaltatta meg, mint pl.: Gitara+ (Lengyelország), Pirineos Sur (Spanyolország), Tradicionarus (Barcelona), Laboum, MOMKult, Erkel Színház, Magyar Nemzeti Táncszínház, A Dal, Müpa, A38, Sziget Fesztivál, Vicky Barcelona, ​​Fonó és még sok más.

Alex ebben az évben adja ki szólóalbumát „Reborn” címmel. Az album 9 eredeti instrumentális kompozíciót tartalmaz. Sikeres magyar együttesekben is dolgozik session gitárosként, mint például: Kállay-Saunders Band, Pirók Zsófia-FlamenCorazónArte Táncszínház, Los Orangutanes, Holddalanap.

Július 24. vasárnap

17:00 - 17:30 | Alex Torres gitár koncert

Mikrokoncert

 

Alex Torres - zenész